sirketler neden periscope

Andy Warhol’un “Bir gün herkes 15 dakikalığına meşhur olacak.” sözünü İnternet’i göstererek doğrulamaya çalışanların favori örneklerinden biri olan Periscope, daha piyasaya bile sürülmeden Twitter tarafından 100 milyon dolara satın alındığı 2015 yılının ocak ayından bu yana geçen kısa sürede kendine sosyal medya dünyasında özel bir yer edindi. Canlı yayında içeriği şüpheli iki sigaranın haç şeklinde nasıl sarılacağını gösterenleri ya da dondurma kamyonu soyanları bir kenara bırakıp madalyonun biraz daha parlak olan diğer yüzüne baktığımızda, kullanıcılara akıllı telefonlarından dünyaya canlı yayın yapma imkanı tanıyan popüler uygulamanın, doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığında markalar için de önemli bir araç haline gelebileceğini söyleyebiliriz. Bugün 10 milyondan fazla kullanıcısı olan Periscope’u, özellikle hedef kitlesinin önemli bir bölümü mobil olan işletmeler için dikkate değer kılan çok sayıda neden var. Bunlar arasından öne çıkanlara birlikte göz atalım.

Gerçek Zamanlı Etkileşim – Gerçek Zamanlı Pazarlama

Hedef kitle ile gerçek zamanlı etkileşim kurmanıza ve dolayısıyla gerçek zamanlı pazarlamaya imkan tanıması, Periscope’yi Snapchat ya da Vine gibi video kullanan diğer platformlardan ayırıyor. Periscope ile hedef kitlenize –ve tabii ki daha fazlasına- ulaşmakla kalmayıp, onlardan anında geri bildirim alma ve etkileşime geçme şansını da buluyorsunuz.

Daha Samimi İletişim

YouTube başta olmak üzere video içeriği sunan diğer platformlardaki prova edilmiş, kurgulanmış ve olabildiğince parlatılmış içerikler ile kıyaslandığı zaman, doğal içerikler çok daha dikkat çekici ve etkileyici olabiliyor. Canlı, kesilip biçilmemiş, doğaçlama videolar aracılığıyla içeriğinize daha samimi ve kişisel bir hava katarak hedef kitleniz ile daha etkili bir iletişim kurabilirsiniz.

Çeşit Çeşit Pazarlama Yöntemleri

Dijital pazarlama stratejilerine Periscope’yi dahil etmek isteyen markaların önünde; bulundukları sektöre, hitap ettikleri kitleye, hedeflerine, bütçelerine ve tabii ki hayal gücü kapasitelerine göre tercih edebilecekleri çok sayıda yöntem bulunuyor. Canlı yayında yeni ürün tanıtımları, Q&A(Soru – cevap) oturumları, son zamanlarda popüler olan ve markanızın arka planında her şeyin nasıl işlediğini gösteren sahne arkası içerikleri hatta ünlülerin olaya dahil edilmesi gibi yöntemler ile hedef kitlenize ilginç ve etkili yollarla ulaşabilirsiniz.

Eski Takipçiler + Yeni Takipçiler

Periscope’nin sahibi Twitter olduğu için, bir yayın yaptığınız zaman tek tık ile Twitter takipçilerinizi de kolaylıkla bu olaydan haberdar edebiliyorsunuz. Böylece yeni adım attığınız bir platformda sıfırdan bir kitle oluşturmaya çalışmaktansa, zaten sizi takip etmekte olan kitleye farklı bir yoldan seslenebiliyorsunuz. Tabii ki buna ek olarak, genç ve mobil bir kitlesi olan Periscope’yi kullanmaya başladığınızda, ileride takipçiye çevirebileceğiniz yeni bir kitlenin de dikkatini çekmiş oluyorsunuz.

Kimilerine göre geleceğin habercisi, kimilerine göre ise gelip geçici bir heves olan live-streaming uygulamalarının geleceğinin ne olacağını birlikte göreceğiz. En azından Periscope’nin dijital pazarlamadaki yeri hakkında şu anki duruma bakarak konuşacak olursak, sektörlerinde en önemli isimler arasında yer alan birçok markanın günlük iki milyondan fazla aktif kullanıcısı olan bu uygulamayı dijital pazarlama faaliyetlerine dahil ettiğini ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmemiz gerek. Redbull, Spotify, Adidas ve General Electric bu markalardan yalnızca birkaçı. Eğer siz de canlı yayınların dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olabileceğini düşünüyorsanız, Periscope ile deneyler yapmaya başlayarak işinize yarayıp yaramadığını görmeniz için daha uygun bir zaman olamaz.